Inspirerende leeslijstjes

Zelf langs de boekenrekken kuieren, en een leesboek uitkiezen gaat nu niet. En misschien vind je het moeilijk om uit het grote aanbod van de bibliotheekcatalogus een keuze te maken?

Dan hebben wij hier enkele lijstjes die jou kunnen inspireren!

Afbeelding van stapel boeken

Te veel stilgezeten de laatste maanden? Last van coronakilo's? Vind haalbare tips en suggesties en je voelt je weer helemaal Fit & Gezond!

Droom je al langer van allerlei projecten in en om het huis? Zoek je creatieve en haalbare suggesties om actief bezig te zijn? Vind ideeën en inspiratie in het lijstje Creatief met...

Lees je graag romantische verhalen die je heerlijk meeslepen? En houd je ook van tuinen, het buitenleven en het groen? Zoek dan jouw leesplezier in de tips Romantiek in de tuin

Je houdt van geschiedenis, maar niet noodzakelijk van alleen maar feiten. Faction, historische betrouwbaarheid boeien je? Maar een goed verhaal is ook belangrijk? Vind dan jouw gading in de suggesties Lang, lang geleden...  

Hard boiled, spannender dan spannend, een ingenieus plot … dat zijn deze ingrediënten. Politieagenten, rechercheurs, vermisten, daders en slachtoffers... dat zijn de personages. Je vindt ze in de lijst Misdaad & Straf.

Je leert Nederlands en wil graag een toegankelijke roman lezen? NT2 Lezen biedt een lijst van niet te dikke, toegankelijke boeken van een behoorlijk literair niveau.

Je bent geboeid door het leven van anderen en het levensverhaal van markante persoonlijkheden interesseert je? Neem dan een kijkje in de lijst Over het leven van...

Vrouwenrechten zijn niet van alle tijden en nog niet altijd en overal een vanzelfsprekendheid. Laat je inspireren door Sterke vrouwen.

Nu reizen om te lezen niet kan, moeten we lezen om te reizen. Want lezen, dat is reizen in je hoofd. Vind jouw reisliteratuur in Thuisblijven, en toch op reis gaan.

Houd je ook zo van boeken en bibliotheken? In We love Books brengen we titels samen die zich afspelen tussen de boeken.