Bibliotheek weer open

Om het bibliotheekbezoek voor iedereen veilig te houden, vragen we je om je aan enkele afspraken te houden.

In dit korte filmpje zie je hoe we bibliotheekbezoek voortaan aanpakken.

Belangrijkste aandachtspunten:

• Wacht buiten tot het je beurt is om binnen te komen. Wacht op een teken van het personeel.
  • Houd altijd voldoende afstand tot andere bezoekers en het personeel.
  • Desinfecteer je handen voor je binnen komt en de zelfscan gebruikt.
  • Dankjewel om een mondmasker te dragen.
  • Bereid je bibliotheekbezoek goed voor door vooraf opzoekingen te doen. Zo weet je exact wat je wilt lenen en beperk je jouw tijd in de bib.
  • Wanneer je jouw gekozen materialen wilt uitlenen, desinfecteer je weer eerst je handen voor je de zelfscan gebruikt.

Ook goed om weten:

• Om cash betalingen te vermijden, kun je vanaf nu per overschrijving betalen. Vraag ernaar aan de balie of per mail: bibliotheek@oudergem.brussels.
  • Voor de periode van de sluiting (14/03 tot en met 9/06/2020) worden geen boetes aangerekend. De vervaldatum van de uitleentermijn werd automatisch opgeschoven in de tijd. Je kunt dit nakijken in "Mijn Bibliotheek".
  • Lidmaatschap verlopen in deze periode? Alle lidmaatschappen die vervallen tussen 1 maart en 30 juni 2020 worden verlengd tot 1 juli 2020. Zo behoud je de toegang tot de digitale collecties via Mijn Bibliotheek en zo compenseren we de periode waarin de bibliotheek gesloten blijft.

Heb je een vraag betreffende de bibliotheekwerking, mail dan naar bibliotheek@oudergem.brussels.