Nieuwe Bibliotheek

Onze bibliotheek heeft een heel nieuw huis gekregen. 

Sinds zaterdag 2 maart vind je ons op onze nieuwe locatie: de Wahalaan 17.

 

Een nieuw huis voor Bibliotheek Hertoginnedal

Vanaf maart 2019 is de Nederlandstalige bib te vinden op de gloednieuwe site waar ook het lokale dienstencentrum Zoniënzorg en de computerruimte van het Lutgardiscollege te vinden zijn. 

Een toegankelijke bib

Een bib voor iedereen, dat is een toegankelijke bib. Eindelijk zullen rolstolgebruikers, kinderwagens en iedereen die moeilijk te been is, wel makkelijk over onze drempel geraken. Een tweede verbetering is dat we zullen werken in één lichte en open ruimte, zo ingericht dat een grote flexibiliteit mogelijk is. Een absolute eyecatcher wordt het buitenterras

Huiskamer in de stad

Vanaf nu kunnen we onze ontmoetingsfunctie ten volle uitspelen: dankzij de open ruimte en inrichting maar ook de nabijheid van partners. Van onze nieuwe bib willen we een huiskamer in de stad maken en dit heeft z’n weerslag op onze collectie. We zijn een uitgesproken jeugdbib en zullen die rol blijven spelen.

Anderzijds zal onze gezellige, huiselijk bib een minder omvangrijke collectie voor volwassenen aanbieden, maar deze zal aantrekkelijker gepresenteerd worden. Extra kranten, tijdschriften en een leeshoek moeten mensen uitnodigen om wat langer te verblijven in de bib. 

Balie waar je zelf kunt uitlenen

Een van de nieuwigheden ten slotte is de introductie van automatische zelfscan (rfid). Leners hoeven niet langer voor elke transactie beroep te doen op personeel. Hierdoor kunnen we ons vrij maken om bezoekers beter te helpen en onze dienstverlening inhoudelijk te versterken.

Samenwerking met buren

Verder zullen we door de nabijheid van de school, een kinderdagverblijf en Zoniënzorg een veel intensievere samenwerking met deze partners kunnen aangaan. We dromen al luidop van bezoekjes van de peuters aan de bib of jongeren die senioren les geven op de computer.

Samengevat biedt de nieuwe locatie veel meer mogelijkheden om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. 
 

Waar vind je ons vanaf maart?

Ons adres is de Wahalaan 17.

Via die straat kun je via een pad met enkele trappen de ingang van de bib bereiken.

In een latere fase zul je via Vorstrondpunt ook een toegangsweggetje kunnen nemen of via de oprit aan de E. Steenostraat ter hoogte van nr. 10 (naast kinderdagverblijf't Sloeberke) tot aan de bib wandelen.