E-boeken lenen op je eigen toestel

Iedereen met een geldig lidmaatschap en een profiel op Mijn Bibliotheek, kan vanaf nu gratis e-boeken lenen en ze lezen op een eigen toestel.

Via het e-boeken uitleenplatform cloudLibrary kun je van thuis uit e-boeken zoeken, lenen en lezen via de cloudLibrary-app.

Dit kan op je eigen toestel: e-reader,  computer, smartphone, tablet.
De e-boeken vind je ook terug in onze bibliotheekcatalogus.

Hoe werkt het?

Als lid van de bibliotheek van Oudergem kun je e-boeken lenen op je eigen toestel via cloudLibrary.

Je kan 2 e-boeken tegelijk lenen voor 6 weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel, dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken. Je kan ook tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino. In CloudLibrary zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen.

Zo ga je aan de slag

Er zijn drie mogelijkheden om e-boeken te lezen:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib. Meld je vervolgens aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

2) Doorzoek via de online e-catalogus het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link. Meld je vervolgens aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Je kunt ook e-boeken op je e-reader plaatsen. Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Welke e-boeken kan ik lezen?

De startcollectie biedt alvast 4500 e-boeken aan. Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het platform. Je vindt er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

In een latere fase worden jeugdboeken en audioboeken toegevoegd aan de collectie.