Nieuws

Ook e-readers met enkele e-boeken kunnen uitgeleend worden in onze bib. Onze collectie wordt continu uitgebreid met recente titels. Er is voor elk wat wils: spannende boeken, literaire romans, non-fictie en zelfs enkele kinderboeken. 

Hoe gaat het in z'n werk?

De Brusselse bibliotheken hebben heel wat materialen in huis waarmee anderstaligen het Nederlands kunnen leren. Ook in Oudergem is er een uitgebreide collectie aanwezig: dunne boekjes waarin hedendaagse literatuur of klassieker zijn verwerkt naar makkelijk te lezen verhalen, woordenboeken, oefenboeken, luisterboeken enz...

Wat heeft jouw bib te bieden? Het overzicht van alle verhalen, lees- en oefenboeken vind je in onze catalogus.

Onze bibliotheek op de Waversesteenweg zal een nieuwe locatie krijgen. Onze bib verhuist in de loop van 2018 naar een nieuw gebouw in de Wahalaan, enkele straten verderop.

De revolutie in Rusland van 1917 is genoegzaam bekend. Minder bekend is dat deze omwenteling, of zelfs het gewelddadige karakter ervan, niet uit de lucht is komen vallen.

In deze lezing verkent Wim Coudenys het (r)evolutionaire karakter van 1917 tegen de achtergrond van de Russische geschiedenis.

Je leest graag een boek en wil daarover van gedachten wisselen met andere mensen? Dan ben je van harte welkom op onze leesclub Leeslamp, georganiseerd in samenwerking met Brussels Ouderenplatform en de Nederlandstalige bibliotheek van Watermaal-Bosvoorde.